Bandentechniek

Wilmsen Automotive is gespecialiseerd in banden en velgen en biedt u een ruim scala aan mogelijkheden.

Zomerbanden

De benaming 'zomerbanden' is pas van de laatste jaren. Hiermee wordt een duidelijk onderscheid gemaakt met winterbanden.

Eigenlijk zou dit type band ook als 'reguliere' band omschreven kunnen worden. Zomerbanden bieden onder Nederlandse weersomstandigheden de beste rijeigenschappen omdat ze veel grip hebben, water en warmte prima afvoeren en een lange levensduur hebben.

Winterbanden

Wanneer de buitentemperatuur echter onder +7 °C komt, zijn winterbanden een betere keuze. Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Maar wat is het verschil tussen een winterband en zomerband? De samenstelling van het rubber voor de winterbanden is speciaal aangepast aan koude weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt het rubber van de band harder.

Door de speciale rubber samenstelling van de winterbanden blijven deze flexibel tijdens de koude dagen. Dit resulteert vervolgens in betere grip, comfortabeler rijgedrag en optimale veiligheid voor zowel u als uw mede weggebruikers. Daarnaast is het profiel anders opgebouwd dan die van een zomerband. Het profiel van de winterband is voorzien van speciale lamellen, deze zorgen ervoor dat tijdens het rollen van de band het profiel lichtelijk vervormt waardoor de sneeuw loskomt uit het profiel en schoon is voor de volgende ronde.

Echte winterbanden zijn te herkennen aan het berg symbool met het ijskristal wat te vinden is op de zijkant van de autoband. Soms kan er tevens de aanduiding M+S op staan, dit staat voor Modder & Sneeuw. Een temperatuur rondom het vriespunt in de herfst en winter is heel normaal. Al onder +7 °C zijn winterbanden veiliger dan zomerbanden. Ook bij koude natte wegen bieden zij meer grip en een kortere remweg.

Vierseizoenenbanden

Een vierseizoenen band is letterlijk een halve winter- en een halve zomerband. Het is een perfect alternatief voor mensen die niet op wintersport gaan en zich het hele jaar in een wisselvallig klimaat als dat van Nederland begeven.

De banden hebben uitstekende handelingseigenschappen die gewenst zijn voor het rijden onder zomerse omstandigheden op droog en nat wegdek. Tegelijkertijd biedt de band perfecte grip en een groot lossend vermogen onder winterse omstandigheden.

Mocht u de grens over gaan dan is dat geen probleem want op bijna alle vierseizoenenbanden staat de bekende ijsberg met sneeuwvlok.

Of u nu veel of weinig kilometers rijdt per jaar, Wilmsen Automotive heeft altijd een passende band. Met een grote diversiteit aan A-merken en een breed assortiment banden heeft u volop keuze uit merken zoals Michelin, Vredestein, Continental en Bridgestone. Ook verkopen wij betaalbare B-merkbanden.
 

Opslag zomer- en winterbanden

Heeft u geen ruimte of zin in de opslag van banden bij u thuis of op uw bedrijf? Geen probleem! Wij slaan graag de banden voor u op. Dit doen wij direct op onze vestiging. Mocht u ze nodig hebben, dan hebben we ze direct bij de hand! Een berichtje via ons contactformulier of een telefoontje is afdoende om een afspraak te maken voor het wisselen van uw banden. Uw banden zijn bij ons natuurlijk verzekerd tegen diefstal en brand.

Naast het leveren van banden bent u bij ons ook aan het juiste adres voor lichtmetalen- en stalen velgen, uitlijnen, balanceren en stikstofvulling.

Voor een passende offerte verzoeken wij u contact met ons op te nemen.